Kilpailumääräykset

Kilpailumääräykset

Kilpailumääräykset 2020, Katinkulta Golf

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton sääntöjä, määräyksiä ja suosituksia.

KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN, KILPAILUSARJAT, AMMATTILAISET
Jäsenet ilmoittautuvat omilla tunnuksilla Nexgolf-ohjelmassa > Kilpailuilmoittautumiset. Ilmoittautua voi myös sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelimella 0300 870 978 ( puhelun hinta 0,34 €/min + pvm/mpm) tai paikan päällä golfvastaanotossa. Kilpailusarjat ilmenevät kilpailukutsusta. PGA-ammattilaiset saavat osallistua kilpailuihin, paitsi pelaajastatuksen omaavat. Ilmoittautuminen päättyy päivää ennen kilpailua klo 15, ellei muuta ilmoiteta. Jälki-ilmoittautuminen hyväksytään kilpailunjohtajan luvalla poisjääneiden tilalle, jos on vajaita ryhmiä.

KILPAILUISTA POISJÄÄMINEN
Jos kilpailija jää pois kilpailuista ilmoittamatta, kilpailumaksu peritään jälkikäteen kilpailijalta. Lisäksi seuraa automaattisesti kilpailukielto seuraavaan kilpailuun.

LÄHTÖLISTAT, LÄHTÖAIKA, VIIKKOKISAT
Ilmoittautuessa voi jättää toiveen aikaisesta tai myöhäisestä lähtöajasta. Lähtöryhmiä ei voi valita. Kilpailuaikaa aikaisempia tai myöhäisempiä lähtöjä ei sallita. Lähtölistat julkaistaan edellisenä päivänä klo 17 Nexgolfissa. 

KORKEIN KÄYTETTÄVÄ TASOITUS
Korkein käytettävä tasoitus on 36, mistä otetaan slope.

TASOITUKSELLISET REIKÄPELIT
Suuremmalla tasoituksella pelaava saa tasoitusten eron verran lyöntejä hyväkseen eli suuremmasta tasoituksesta vähennetään pienempi. Tasoituksia verrattaessa käytetään slope-tasoituksia. Ammattilaiset käyttävät tasoitusta 0. Saadut tasoituslyönnit käytetään tuloskortin hcp-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Esim. viisi lyöntiä saava pelaaja saa tasoituslyönnin niillä viidellä reiällä, joiden hcp on 1-5.

KULKUNEUVOT, TUPAKOINTI JA ALKOHOLI
Kulkuneuvon käyttö kierroksen aikana edellyttää lupaa kilpailunjohtajalta. Tupakointi on sallittua vain väylillä. Päihtyneenä pelaaminen on kielletty. Rangaistus rikkomisesta on pelistä sulkeminen.

TAVOITEAIKA JA HIDAS PELAAMINEN, TAUKO 9. JA 10. REIÄN VÄLILLÄ
Tavoiteaika kilpailukierrokselle on 3-4 hengen ryhmälle 4 tuntia. Jos ryhmä jää aikataulusta omasta syystään, voi tuomari tai kilpailun johtaja määrätä ryhmän aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia, kun on hänen vuoronsa pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti:
Ensimmäinen rikkomus: kaksi lyöntiä (pistebogeyssa vähennetään kaksi pistettä kierroksen tuloksesta)
Toistuva rikkomus: pelistä sulkeminen

18 r kilpailuissa on sallittua pitää 9 min tauko reikien 9. ja 10. välillä, mikäli Nuaksen kahvilalle tultaessa reiällä 10 on pelaajia. Mikäli ryhmä on jäänyt jälkeen aikataulusta tai edellä pelaavista, ei taukoa voi pitää.

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN JA JATKAMINEN
Mikäli kilpailu keskeytetään (kaksi pitkää summerin ääntä) ukkosen vuoksi, pelaajan on merkittävä pallonsa ja hakeuduttava välittömästi lähimmälle evakuointipaikalle (Klubi, Lato, Rangekatos, Grillikatos, Talli, taukokahvilat). Pelin jatkumisesta ilmoitetaan yhdellä pitkällä summerin äänellä.

RATKAISUT TASATULOSTILANTEISSA, PALKINTOJEN JAKO JA ARVONNAT
Reikäpeli: Peliä on jatkettava välittömästi reikä reiältä kunnes toinen pelaajista voittaa reiän ja peli päättyy.
Lyöntipeli: Tasoituksellisissa kilpailuissa (hcp) tasatulosten välillä voittaa se, jolla on pienempi tasoitus. Jos tasoitus on yhtä suuri, ratkaisee arpa. Tasoituksettomissa kilpailuissa (scr) ratkaisut tehdään matemaattisella menetelmällä. Mestaruuskilpailuissa tasatuloksen sattuessa kilpailun voittaja ratkaistaan äkkikuolemaperiaatteella. Paras nainen ja mies palkitaan aina. Joissain kilpailuissa arvotaan lisäksi palkinto kaikkien palkintojenjakotilaisuudessa läsnä olevien palkinnotta jääneiden kesken.

SCRAMBLE-SÄÄNNÖT

Kilpailun pelimuoto on lyöntipeli. Pelaajilta ei vaadita aktiivista EGA-tasoitusta. Suurin käytettävä slope-tasoitus on 36. Nexgolf-ohjelma laskee ensin yhteen slope-tasoitukset. Sen jälkeen summasta otetaan 25%. Joukkueen maksimitasoitus on korkeintaan parhaan pelaajan slope-tasoitus.

 Kaikki pelaajat lyövät avauslyönnin. Joukkueen avausjärjestys voidaan valita vapaasti. Sen jälkeen valitaan yksi joukkueen palloista, jolla jatketaan. Paikka merkitään esimerkiksi tiillä. Pelaaja, jonka pallo on valittu lyö ensimmäisenä omaa palloaan paikaltaan (jos on siirtosääntö, sitä voi käyttää). Sen jälkeen jatketaan joukkueen muiden pelaajien lyönneillä joukkueen valitsemassa lyöntijärjestyksessä. Muut pelaajat asettavat pallonsa enintään 30 cm (avattu tuloskortti) etäisyydelle valitun pallon sijaintipaikasta, ei lähemmäs lippua eikä pois esteestä. Viheriöllä pallot asetetaan täsmälleen valitun pallon paikalle normaalisti.

Joukkueen jäsenet voivat neuvoa toisiaan golfsääntöjen mukaisesti. Joukkueen jäsenet eivät kuitenkaan voi asettua katsomaan puttilinjoja puttilinjan taakse tai jatkeelle.

KILPAILUN TUOMARI
Kilpailun tuomarin puhelinnumeron löydät kilpailijoille jaettavasta kipailuinfosta.

Ajankohtaista

Yhteystiedot

KatinkultaGolf Ry/Katin Golf Oy
Katinkullantie 15, 88610 Vuokatti

Caddiemaster
puh. 0300 870 978 (puhelun hinta 0,49 + pvm/mpm)
golf.katinkulta (at) holidayclub.fi

Tilaa uutiskirjeemme

 

 sähköpostiosoite:


Copyright 2017 KatinkultaGolf Ry/Katin Golf Oy

Etsi