Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018

Katinkulta Golf Ry:n toimintasuunnitelma 2018

1 Seuratoiminta

Seurassamme oli jäseniä 1 192 (edellisenä vuonna 1 190) edellisenä SGL:n jäsenmäärän ilmoituspäivänä 31.8.2017. Uusia jäseniä on liittynyt seuraamme 114 (130). Seuran jäsenistä miehiä 623 (650), naisia 372 (333), poikia 138 (161) ja tyttöjä 59 (46).

Katinkulta Golf ry toteuttaa kaudella 2018 sääntöjensä 2 §:ssä mainittuja tehtäviä. Jäsenrekrytointi tapahtuu monia kanavia käyttäen. Kaudella 2017 alkanut tiiviimpi yhteistyö tärkeimmän kumppanin Katin Golf Oy:n kanssa jatkuu edelleen kehittyvänä. Katin Golf Oy tuottaa seuralle toiminnanjohtajapalvelut. Näihin sisältyvät päivittäisten juoksevien asioiden hoito, jäsenrekisteripalvelut ja hallituksen sihteerin tehtävät. Yhtiön kentät toimivat seuran kotikenttinä kotikenttäsopimuksen mukaisesti. Tärkeää on yhteistyö suurkilpailujen järjestämisessä.

Holiday Club Resorts Oy on toinen tärkeä kumppani. Sen tehtäviin kuuluu kirjanpito sekä kilpailutoiminnan järjestäminen yhdessä kilpailutoimikunnan ja muiden toimikuntien kanssa.

Seuralla oli kuluneella kaudella yhteensä 35 yhteistyökumppania. Yhteistyökumppaniverkostoa ylläpidetään mahdollisuuksien mukaan kasvatetaan. Niiden avulla ylläpidetään toimivaa kilpailukalenteria ja kerätään tukea laadukkaan junioritoiminnan toteuttamiseen.

Seuran sisäinen tiedottaminen hoidetaan pääsääntöisesti Katinkulta Golf ry:n ja Katin Golf Oy:n yhteisten kotisivujen, sähköisen jäsentiedotteen, Facebookin ja seuran ilmoitustaulun kautta. Lisäksi käytetään muita medioita, kuten Twitter, Instagram, You Tube, WhatsApp-ryhmät ja Blogit. Lisäksi seuratoiminnan kuvaukset (mm. kilpailukalenteri, yhteystiedot) löytyvät Suomen Golfliiton kotisivuilta www. golf.fi, jossa on myös seuran toiminnasta tiedotuksia. Muina tiedotus ja ilmoituskanavina käytetään tarvittaessa Sotkamo-lehteä, Kainuun Sanomia sekä Koti-Kajaania.

2 Talous

Seuran taloustilanne pysyy vakaana aktiivisella talouden seurannalla ja suunnittelulla. Talouden suunnittelussa otetaan huomioon vallitseva taloudellinen tilanne, mutta samalla uskotaan aktiivisten harrastajien kasvuun. Talousarvio on laadittu oletuksella, että jäsenmäärä säilyy vähintään samantasoisena ja yhteistyökumppanuudet ovat vastaavalla tasolla kuin aikaisempana toimintavuotena.

Jäsenmaksut:

Aikuiset                                           80 €

Alle 30-vuotiaat                               40 €

Nuoret ja lapset alle 22-v                25 €

Liittymismaksua ei peritä. Hallituksella on mahdollisuus tehdä jäsenhankintaan liittyviä tarjouksia.

3 Seuraorganisaatio

Luottamuselimet koostuvat seuran hallituksesta, toimikunnista ja kapteenistosta. Seuran säännöt määrittelevät hallituksen koon ja päätehtävät.

Seurassa järjestetään kaksi varsinaista kokousta vuosittain: kevätkokous ja syyskokous. Syyskokouksessa valitaan kapteenit ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kaksivuotiskausiksi. Puheenjohtaja valitaan vuosittain. Toiminnanjohtajapalvelut ostetaan Katin Golf Oy:ltä.

Hallitus selvittää mahdollisuutta osallistua liikuntaneuvoja- tai muuhun soveltuvaan koulutukseen osallistuvan henkilön palkkaamiseen oppissopimuksella lisäresurssiksi juniori- ja muun toiminnan toteuttamiseen.

Seuran toimikuntia kaudella 2018 ovat:

 • Junioritoimikunta
 • Klubitoimikunta
 • Kilpailu- ja tasoitustoimikunta

4 Junioritoimikunta

 

Toimikunnan tavoitteena on lisätä junioripelaajien määrää seurassa edelliseen vuoteen verrattuna. Toisena tavoitteena on saada seuran juniorit osallistumaan kilpailuihin aktiivisemmin. Tässä onnistumista mitataan osallistumisilla SGL:n alueellisiin kilpailuihin ja seuran omiin kilpailuihin, erityisesti seuran mestaruuskilpailuihin.

Keinovalikoimaan tavoitteisiin pääsemiseksi käytetään yhteistyötä paikkakunnan koulujen ja opettajien kanssa, valmentajan aktiivista valmennustyötä junioreiden ja junioriohjaajien parissa sekä vahvaa tiedottamista nuorien suosimissa kanavissa.

4.1 Toimikunnan tavoitteet

 • golfohjaajakoulutus 1-2 uudelle ohjaajalle, ohjaajien koulutusryhmän perustaminen seuran pron johdolla
 • 2-5 pelaajaa osallistuu SGL:n alueellisiin kilpailuihin
 • seuran mestaruuskilpailuissa pelataan nuorten sarjat
 • junioritoiminnan tukemiseksi tarkoitetun haastekilpailun järjestäminen

4.2 Toimikunnan tehtävät

 • harjoitukset Super Parkissa talvikaudella
 • kesäharjoittelu (touko, kesä, heinä, elo)
 • Draivia kouluun -hanke sotkamolaisissa kouluissa
  • Golfkummien rekrytointi ja koulutus
 • lajien välinen yhteistyö paikallisten urheiluseurojen kanssa
 • osallistuminen SGL:n alueellisiin kilpailuihin
 • kannustetaan junioreita osallistumaan oman seuran ja SGL:n kisoihin
 • kilpapelaajien osallistuminen haastekisaan
 •  

4.3 Draivia kouluun 2018

Koulugolfia esitellään edellisen vuoden tapaan Sotkamon alueen kouluille. Keskitytään lähialueen kouluille, joista lapset ja nuoret voivat tulla Super Parkiin ja golfkentälle omilla kyydeillä pyöräillen tai kävellen. Muille kouluille lähetetään vapaaehtoinen kutsu tulla tutustumaan golfiin Super Parkissa ja Vuokatin par 3 kentälle. Tavoitteena on saada lisää junioreita mukaan harjoitteluryhmään.

Golfliiton Draivia kouluun toiminta aloitetaan golfkummien välityksellä alakouluissa Sotkamon ja Vuokatin alueella.

 

5 Klubitoimikunta

5.1 Toimikunnan tavoitteet ja tehtävät

 • lisätään ja ylläpidetään jäsenistön yhteenkuuluvuutta ja viihtyvyyttä
 • toivotetaan uudet jäsenet tervetulleiksi seuraan ja rohkaistaan heitä osallistumaan seuran tapahtumiin
 • järjestetään muiden toimikuntien kanssa tapahtumia ja huolehditaan tiedottamisesta. Pyritään aktivoimaan uusia henkilöitä, mielellään perheitä golfin pariin ja uudistamalla yhteisesti erilaisia uusia tapoja pelata golfia.
 • järjestään jäsenistölle tapahtumia mm. kauden avajais- ja päätöskisat sekä mahdollisuus osallistua valtakunnalliseen simulaattorikisaan oheistapahtumi-neen. Yhteinen klubimatka, leikkimielisiä kilpailuja Tenetti- ja Vuokatti kentällä, yhteisiä peli-iltoja, joissa voi tutustua eri pelimuotoihin ja uusiin pelikavereihin
 • rohkaistaan ja kannustetaan jäsenistöä osallistumaan myös muiden seurojen järjestämiin kilpailuihin

5.2 Tapahtumia pelikaudella 2018

JOULUKUU - MAALISKUU                                                                                                                      Osallistuminen  Winter Tour 2018 Simulaattorikisaan 7.12.2017 -11.3.2018

TOUKOKUU

- Kauden avajaiset Tenetti 
- Kentän/ kenttien, siivoustalkoot                                                                                                  - sääntökävelyt: naisten ja seniorien iltojen yhteyteen                                                                                                                - Klubin seuramatka toukokuun lopulla  kotimaahan, paikka sovitaan möhemmin

KESÄKUU - ELOKUU

-Kansallisella Golfviikolla, vko 23, koko perheelle suunnattuja tapahtumia, tarkempi suunnittelu tammi-maaliskuulla 2018.

Järjestetään joka viikko samana viikonpäivänä ”Grillikisa” Tenetillä

- Jokaiselle kisalle sovitaan yhteistyökumppani. Kilpailun nimeäminen, kilpailujohtaja ja pelimuoto sovitaan ennakkoon, pääosin joukkuekilpailuja huomioiden uudet pelaajat. Esimerkkeinä aikaisemmilta vuosilta:                  Ämmät ja äijät – scramble ja Miehet vastaan naiset- pistebogeykisa

- Kilpailujen lähtöajat klo 17.00 alkaen ja ilmoittautumiset netin kautta tai golfvastaanottoon, lähtöajat arvotaan/sovitaan ennakkoon

- Kilpailumaksut, tulostus, palkintojen jako ym käytännön tehtävät Tenetin Klubilla

- Tapahtumallinen iltapala mm. opastettua grillausta jne houkuttelevaksi kilpailun yhteyteen. Kilpailutapahtumien tarkempi suunnittelu tammi-maaliskuusa 2018

SYYSKUU: 
- Ruska-open, kauden päätöskisa, Tenetti tai Nuas 

MARRASKUU 
- Syyskokous ¨

Naiset:

TALVI

-ladygolf kesän 2018 suunnittelukokous naisille

-naisten omia peli-iltoja Winter Tour 2018 yhteydessä

TOUKOKUU-KESÄKUU

-kauden avaus; Pajakkaswingit, 1.osakilpailu Kainuun ladycupia

-1.kerta pron ryhmätunti ladyille, kutsutaan mukaan uusia mahdollisia harrastajia mukaan

KESÄ

- Seuran naisjäsenille ja vieraille 2 - 3 viikon välein toteutettavat naisten illat, joissa golfiin liittyen mielenkiintoisia teemoja. Illan teemoista ja toteutuksesta vastaavat seuran jäsenet. Suunnittelukokous tammikuussa. Ajantasainen tiedotus tapahtumakalenteriin ja Facebookiin oma ryhmä. Lisäksi käytössä ladygolfareiden oma whatsapp-ryhmä, jossa tiedotetaan tapahtumista ja tsempataan kilpailuissa.

Kannustetaan seuramme naisjäseniä osallistumaan Kainuun Ladies cupin- osakilpailuihin Kajaanissa ja Paltamossa. Pielis-golfin kanssa käytävä seurojen väliseen kisa pelataan Nurmeksessa vuonna 2018.  Suunnitelmissa myös osallistuminen kimppakyydeillä Karelian golfin Joensuun Elliin, joka on perinteisesti ollut Gloria Cupin osakilpailu.

Ladygolf Katinkullassa on parhaimmillaan paljon enemmän, se on aktiivisen naisgolfporukan yhteistä ajanviettoa lajin parissa.

Kaikista tapahtumista ajantasainen tiedotus kotisivuille nettiin ja tapahtumakalenterin aktiivinen ylläpito. Myös osallistuminen näkyvästi somen kautta ja Facebookiin ja What’sAppin omat ryhmät sekä näkyminen ulospäin.

Olemme aktiivisesti kehittämässä ja toteuttamassa yhdessä muiden toimikuntien kanssa uusia mm. peliaikaan perustuvia pelimuotoja.

Haemme uusia golfareita ja sitä kautta uusia perheitä golfin pariin aktiivisesti yhdessä muiden toimikuntien kanssa järjestämällä mahdollisuuden tutustua lajiin rajatuilla kohderyhmillä. Toteuttaminen vaatii hyvät suunnitelmat.

6 Kilpailu- ja tasoitustoimikunta

Toimikunnan tehtävänä on järjestää seuran jäsenille ja muille pelaajille monipuolista, kiinnostavaa ja kannustavaa kilpailutoimintaa sekä huolehtia seuran jäsenten tasoitusten paikkansapitävyydestä. Kilpailutoiminta kannustaa seuran jäseniä kehittymään pelaajiksi paikalliselta tasolta alueellisen ja kansallisen tason kilpailuihin. Pelaajan tasoitus tulee vastata hänen taitoaan, jotta tasoituksellisen pelaamisen tulos olisi oikeudenmukainen. Toimikunta tiedottaa sääntömuutoksista jäsenistölle. Seuran kilpailutoiminnan tuloksen kautta rahoitetaan seuran muuta toimintaa.

6.1 Toimikunnan tavoitteet ja tehtävät

Kilpailukalenteri suunnitellaan tasapuolisesti omien jäsenten, avoimien -ja sponsorilähtöisten kilpailujen suhteen ja suunnittelussa otetaan huomioon osakkaat sekä Kainuun alueen muiden kenttien kilpailutoiminnan sijoittelu. Kilpailut organisoidaan hyvin ja jokaisessa kilpailussa on vastuullinen kilpailun johtaja.

Kilpailutoiminnassa huomioidaan tasapuolisesti seuran eri ryhmien kuten junioritoiminnan, nais-/miesnäkökulman ja senioreiden sekä seuraotteluiden tarpeet.

Tavoitteena on järjestää uusia näkyviä kilpailuja. Kilpailuissa noudatetaan SGL:n suositusta palkintojen arvosta avoimissa kilpailuissa.

Muita tavoitteita:

 • sääntökoulutuksen järjestäminen tai kilpailun johtajana toimimisen koulutus
 • uusien pelaajien aktivoiminen esim. järjestämällä yli 36 tasoituksella pelaaville oma kilpailu
 • kilpailutoiminta tukee Suomen Golfliiton ja Suomen Golfseniorit ry:n   tavoitteita eri tasoilla
 • kilpailumaksut ovat kohtuullisia ja hintaan sisältyvät palvelut tasapainossa
 • jäsenistölle tiedotetaan sääntö- ja kilpailujärjestelmästä
 • jäsenillä on taitoja vastaava tasoitusYhä useampia seuran jäseniä pyritään aktivoimaan osallistumaan kilpailuihin mm. luomalla entistä tasavertaisemmat mahdollisuudet menestyä kilpailuissa ja tarjoamalla uusia kilpailumuotoja.Toimikunnan foorumina toimivat seuran kotisivut www.katinkultagolf.fi
 •  
 •  

6.2 Kilpapelaamisen korvausperiaatteet

Seura tukee nimissään kilpailevien lasten ja nuorten sekä aikuisten harjoittelua ja kilpailemista. Tuki kaudelle 2018 tulee määräytymään edellisen kauden kilpailumenestyksen perusteella. Korvausperusteet määrittelee kilpailu- ja tasoitustoimikunta yhdessä junioritoimikunnan kanssa ja hyväksyy seuran hallitus.

Edustuspelaajat sitoutuvat tekemään oman kilpailukauden suunnitelman, jossa näkyy:

 1. harjoitussuunnitelma kevät 2018
 2. kilpailukauden suunnitelma 2018
 3. tavoitteet kaudelle 2018

Kilpailu- ja tasoitustoimikunta hyväksyy edustuspelaajat. Edustuspelaajia koskeva tiedottaminen tapahtuu seuran kotisivuilla www.katinkultagolf.fi ja Facebookissa.

 

 

Ajankohtaista

Yhteystiedot

KatinkultaGolf Ry/Katin Golf Oy
Katinkullantie 15, 88610 Vuokatti
Toimisto puh. 030 686 3488
(puhelun hinta 0,34 €/min + pvm/mpm)
golf.katinkulta (at) holidayclub.fi

Tilaa uutiskirjeemme

 

 sähköpostiosoite:


Copyright 2017 KatinkultaGolf Ry/Katin Golf Oy

Etsi